1
Perioada de actualizare
de la 29.04.2024 16:56
până la 09.05.2024 09:00
2
Propunerea ofertelor
de la 09.05.2024 09:00
până la 21.05.2024 09:00
au rămas 5 zile
3
Licitaţie
nu va fi folosită
4
Evaluare

5
Contract

Statut Propunerea ofertelor
Valoarea estimată fără TVA 1 370 000 MDL
Perioada clarificărilor: 29 apr 2024, 16:56 - 9 mai 2024, 9:00
Perioada de depunere a ofertelor: 9 mai 2024, 9:00 - 21 mai 2024, 9:00

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801


Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire.

Abonează-te
Țeavă din polietilenă pentru canalizarea sub presiune
Informaţia despre solicitant
Denumirea
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD 3715, MOLDOVA, Străşeni, s.Cojuşna, st.Mihai Viteazul 225
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Igor Crăciun
Telefonul de contact
023742406
Datele achizitiei
Data publicării
29 apr 2024, 16:56
Data ultimilor modificări
30 apr 2024, 8:55
Achizitii.md ID
21222875
CPV
44100000-1 - Materiale de construcţii şi articole conexe
Tipul procedurii
Licitație deschisă
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Documentele procedurii de achiziție
doc stand bunuri.docx
Documentele la ofertă
-
29.04.24 16:56
duae.doc
Criterii de evaluare
-
29.04.24 16:56
Data:
30 apr 2024, 08:55
Subiectul întrebării:
Documentatie solicitata
Întrebare:
Stima instituție care e scopul documentelor din anunț cu numerele 14, Dotările specifice, 15 Personalul de specialitate, 18 Lista subcontractantilor, 19 Informații privind asocierea, cu statut obligatoriu? In DUAE in capitolul 4C aceste informații sunt întrebate, si de ce se solicita documente care se refera la lucrări cum ar fi personalul de specialitate, ce el sa faca? Sa va sudeze teava dupa livrare, sau sa fie cu studii superioare la încărcarea tevii, daca contractul prevede livrarea de bunuri, si nu prestarea servicii sau lucrări? Va rugam sa simplificați documentația solicitata si sa fie conform legii dar nu abuz de documente toate care sunt in documentația standard. In documentația standard care se numește bunuri si servicii sunt documentele pentru bunuri si servicii, si o persoana calificata in cadrul Primăriei alege documentele specifice bunurilor si serviciilor in fiecare caz aparte dar nu le solicita pe toate care sunt la procedura de achiziții numai ca sa fie... Va rugam sa modificați si sa folosiți documentele care se refera la bunuri si nu la servicii.
Răspuns (30 apr 2024, 12:27):
Bună ziua! Cu tot respectul... O persoană calificată din cadrul primăriei, înainte de a iniția și publica o procedură de achiziție cu o valoare estimativă de peste un mln lei, va lua în calcul toți parametrii de calificare a operatorii economici și a potențialului cîștigător al acestei LP. Dotările specifice - presupun că nu este o problemă dacă AC dorește să știe din start cu ce utilaj va fi transportat bunul achiziționat la locul destinației; doar nu a fost solicitat expres - aparat de sudat, burghiu sau macara... Ofertantul urmează să prezinte documentele care demonstrează capacitatea tehnică și/sau profesională pentru executarea viitorului contract numai în măsura în care aceste informaţii sînt relevante pentru îndeplinirea contractului. Se va prezenta declaraţia referitoare la echipamentele tehnice şi la măsurile aplicate în vederea asigurării calităţii bunului livrat. Personalul de specialitate - Într-o întreprindere solidă, personal angajat nu sunt numai sudori și diriginți de șantier... O întreprindere solidă care ar putea asigura un contract de o valoare similară are angajați și personal de coducere, contabili, șefi de depozit, etc. Informaţiile referitoare la personal, au fost solicitate în special pentru asigurarea controlului calităţii bunurilor și a siguranței conlucrării cu un operator economic capabil de a îndeplini un contract de o așa valoare. Subcontractare și asociere, arată faptul cît de disponibil poate fi operatorul economic de a lucra independent sau dacă se asociază și/sau subcontractează, AC este în drept să cunoască aceste detalii... Stimați OE, bunurile ce urmează să fie achiziționate vor fi utilizate pentru reabilitarea colectorului principal de canalizare al satului Cojușna, o lucrare cu o importanță deosebit de importantă pentru localitate. De aceea, ca Autoritate Contractantă a procedurii de achiziție, dorim să ne asigurăm că vom obține contractarea bunurilor necesare cu o întreprindere capabilă de a asigura livrarea de bunuri în cantitatea și calitatea necesară solicitată. Condițiile de participare nu vor fi modificate... O zi cu spor vă doresc!
Data:
30 apr 2024, 10:06
Subiectul întrebării:
Anunt de participare
Întrebare:
Buna ziua! Actualizati, va rog, lista criteriilor de eligibilitae ca se fie in corespundere cu procedura de achizitionare de bunuri, fara lucrari. Analizati, va rog, excluderea garantiei de buna executie, dupa caz. Multumesc anticipat.
Răspuns (30 apr 2024, 12:37):
Bună ziua! Perioada de livrare a fost stabilită de pînă la 15 zile de la semnarea contractului... După livrarea bunului și semnarea actelor de predare - primire, garanția va fi returnată operatorului economic . O zi frumoasă!
Data:
30 apr 2024, 13:46
Subiectul întrebării:
Cu tot respectul...
Întrebare:
Stimata institute, ma scuzați dar exagerați vorbiți aberații. Țeava data PERC se produce in Romania sau in alta tara europeana. Oricare din ofertanți e numai intermediar intre voi si fabrica. Personalul implicat e numai persoana care o sa va prezinte oferta, persoana care o sa facă comanda la fabrica, si persoana care o sa fie pe loc la predarea țevii in primire pe loc. Poate fi aceiași persoana. Caci nimeni nu o sa faca comanda, o sa o descarce din TIR la el pe loc pe teritoriu si pe urma o sa va livreze Dvs. Caci nu face nimeni asa, costul la transport se scumpește. Ce capabilități solicitați ca sa aibă omul care o sa va dea țeava in primire, si ce are ceilalți din firma cu livrarea tevii? Achitările țevii rămân problemele noastre interne deseori ele se solicita in avans. Doar merge vorba de livrare a țevii nu de a o instala. Ce are livrarea unei tevi cu importanta obiectului dat cind solicitați garanție si nu suma mica? Va rugam sa scoteți documentele care se refera la lucrări, sau o sa mergem la contestarea documentelor care nu se refera la bunuri.
Răspuns (30 apr 2024, 23:15):
Chiar dacă în compania dtră activează doar un singur angajat, el va fi introdus în declarația privind personalul... Exact în același mod va fi arătat și tehnica necesară pentru livrare.
Data:
30 apr 2024, 13:49
Subiectul întrebării:
Perioada de livrare
Întrebare:
Perioada de livrare e pre mica pentru asa cantitate de țeava. Ea poate sa nu fie in stoc, si producerea necesita timp. Pământul nu se învârtește cu centrul la proiectul important de la voi. 30 de zile este un timp rezonabil pentru livrare mai ales ca teava va trebui importata. Va rugam sa măriți termenul de livrare.
Răspuns (30 apr 2024, 23:12):
Termenul de livrare a bunurilor necesare este coordonat și solicitat de către partenerii de proiect, de aceea nu poate fi modificat.
Data:
30 apr 2024, 13:57
Subiectul întrebării:
Cu o întreprindere capabilă
Întrebare:
Întreprindere mica nu e capabila sa achite in avans asa cantitate de teava, si pe de alata parte ea nici nu se va angaja cu asa suma solicitata ca garanție. Aceste doi factori de-acum filtrează ofertanții care au sa aiba curajul de a se angaja. Si nu mai e necesar de inventa verzi si uscate prin documente care nu se refera la obiectul achiziției. Rugămintea rămâne ca de sus, sau documentele se conforma obiectului achiziției date si anume livrare de bunuri, sau mergem la contestație pe documentație si mai tragem o luna din timp pina o sa fie decizia de la ANSC. Indiferent care o sa fie o sa va aprobe invențiile sau nu. Importanta obiectului in fata legii valorează zero. Este lege si cerințele ei referitor la documentație. Fiecare achiziție este importanta, daca nu ar fi nu s-ar publica si anunțuri de achiziții.
Răspuns (30 apr 2024, 23:23):
Considerăm că companiile care doresc cu adevărat să participe la procedura de achiziție vor participa fără a se eschiva de la prezentarea actelor solicitate... Se crează impresia că se dorește denigrarea imaginii AC și tergiversarea procedurii de achiziție...
Data:
1 mai 2024, 08:16
Subiectul întrebării:
Teva PE RC
Întrebare:
Specificați ce fel de țeava PE-RC va trebuie, caci sunt cel puțin 3 tipuri si subtipuri de teava PE-RC. PE-RC e denumire comuna. Va rugam sa anexați o poza la țeava solicitata cu taiere laterala ca sa înțelegem de cite straturi merge vorba cum ele trebuie sa fie si daca ea trebuie sa fie cu fir.
Răspuns (1 mai 2024, 23:08):
În curînd vor fi anexate detalii despre țeavă
Data:
1 mai 2024, 08:23
Subiectul întrebării:
Se crează impresia
Întrebare:
Se creaza impresia ca Dvs faceți achiziție sub cineva si cu cit mai mult se solicita documente cu atit mai mult o sa fie motive de descalificare, va rog sa păstrări argumentele pentru ANSC, caci nu suntem mici, si nici țeava nu e marfa noua pentru noi. Aveți timp până pe data de 9 la redactarea documentelor si a le aduce conform legislației care se refera la documentație si la livrarea de bunuri. Va scriu ultima data referitor la documentație, daca pe data de 9 nu va fi schimbări - depunem contestație.
Răspuns (1 mai 2024, 23:01):
Cerințele de calificare vor rămâne neschimbate
Data:
1 mai 2024, 08:37
Subiectul întrebării:
O persoană calificată
Întrebare:
Cu ce utilaj va fi transportat, referitoare la echipamentele tehnice - cu TIR de la fabrica care o sa se încarce si care va fi a treia companie care prestează servicii de transport internaționale care nu are nici o treaba cu achizitia. Țeava o sa fie in bare de 12 metri, in afara de TIR nu ai cu ce o transporta. Ce fel de echipamente, daca ea se încarcă in Europa si se descarca la Dvs? Prezenta declaraţia referitoare la echipamentele tehnice - ce sa prezinte daca ele nu se folosesc in acest caz?! Subcontractare și asociere - consultați DUAE capitolul C Informații privind utilizarea capacităților altor entități. Cifra de afaceri - DUAE Capitolul B Capacitatea economică și financiară. Pentru ce noi ca OE îndeplinim DUAE dar voi nici nu il citiți ce noi ca ofertanți completam? Ca daca il citiți nu solicitați o mie si una de documente. Acest fapt inca o data confirma ca Dvs nu înțelegeți scopul documentelor solicitate si ni nu dati dovada de profesionalism si calificare.
Răspuns (1 mai 2024, 23:04):
Toate detaliile pentru livrare vor fi arătate în documentele care vor însoți oferta. Succes
Data:
2 mai 2024, 09:43
Subiectul întrebării:
Vor fi arătate în documentele
Întrebare:
D-le Crăciun, noi înțelegem de unde bate vintul... dar va rugam frumos sa indicați la fiecare punct din documentația solicitata din anunț, care document concret din documentația prezentata de Dvs trebuie îndeplinit conform solicitării. De exemplu, specificații tehnice - trebuie îndeplinita Anexa 22 si asa mai departe. Noi ca OE nu trebuie sa compunem documente daca nu sunt formulare ca nu e in puterea noastră conform legii achizițiilor publice. Pe lingă aceasta va rugam sa completați DUAE câmpurile care trebuie îndeplinite de Dvs si in celelalte documente atașate, caci o parte trebuie sa fie completata de Dvs cur ar fi specificatii tehnice unde se indica Acest tabel va fi completat de către ofertant în coloanele 2, 3, 4, 6, 7, iar de către autoritatea contractantă – în coloanele 1, 5.
Răspuns (2 mai 2024, 12:54):
Ok, vom ține cont de recomandări! Mulțumim!
Țeavă din polietilenă PEHD PE100 RC PN10 SDR17 dn 250mm
Data:
7 mai 2024, 15:38
Subiectul întrebării:
Anunt de participare
Întrebare:
Care este motivul ca solicitati declaratie privind utilajul, personalul specializat
Răspuns (8 mai 2024, 20:21):
A fost dat răspunsul la întrebările anterioare!
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.