Statut Anulat
Valoarea estimată fără TVA 200 000 MDL
Perioada clarificărilor: 5 apr 2023, 17:23 - 29 apr 2023, 10:38
Perioada de depunere a ofertelor: 29 apr 2023, 10:38 - 12 mai 2023, 7:08

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801


Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire.

Echipamente medicale - Echipamnet pentru hemoleucograma cu formula leucocitara
Informația despre anulare
Motivul anulării
Procedura de achizitie #170/GD/H va fi relansata in baza Specificatiilor tehnice ajustate si a caietului de sarcini revizuit.
Data anulării
27 apr 2023, 10:39
Informaţia despre solicitant
Denumirea
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD-2004, MOLDOVA, mun.Chişinău, locality, mun. Chişinău, sec. Buiucani, str. Ciorbă Toma, 18A
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Carp Angela
Telefonul de contact
+37322233568
Datele achizitiei
Data publicării
5 apr 2023, 17:11
Data ultimilor modificări
2 mai 2023, 14:22
Achizitii.md ID
21077695
CPV
33100000-1 - Echipamente medicale
Tipul procedurii
Licitație deschisă
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Lista loturilor
Data:
7 apr 2023, 18:12
Subiectul întrebării:
Referitor la cerinta: – Measurement principles WBC DIFF/RET PLT-F/WPC: Fluorescence Flow Cytometry – RBC/PLT: Hydrodynamically focussed impedance – HGB: Cyanide-free SLS haemoglobin
Întrebare:
Referitor la aceasta cerinta facem precizarea ca fiecare producator dezvolta propria tehnologie pentru masurarea parametrilor pe care ii determina. Scopul Autoritatii Contractante este acela de a achizitiona un analizor de hematologie care sa furnizeze rezultate corecte si complete, metodele prin care acestia sunt determinati fiind specifice; in acest caz ingradind participarea mai multor producatori de echipamente de hematologie din piata. Concret, analizorul pe care intentionam sa il propunem are capacitatea de a identifica si clasifica celulele fara utilizarea tehnologiei citometriei in flux cu fluorescenta, acest fapt datorandu-se tehnologiei -Citometrie in flux, cu analiza digitala a impedantei, radiofrecventei si dispersiei luminii LASER, masurata sub multiple unghiuri – pentru formula leucocitara, granulocite imature, reticulocite, eritroblasti. In ceea ce priveste determinarea hemoglobinei, analizorul pe care il propunem utilizeaza pentru masurarea acestui parametru metoda spectrofotometriei, utilizand reactivi fara cianuri. Precizia acestei metode este echivalenta cu cea a metodei cu cianida de hemoglobina, metoda de referinta aleasa pentru hemoglobinometrie si recomandata de Comitetul International de Standardizare in Hematologie. Va rugam sa aveti amabilitatea de a accepta un analizor de hematologie complet automat de ultima generatie care are la baza urmatoarele tehnologii: citometrie in flux, impedanta si spectrofotometria
Răspuns (27 apr 2023, 10:38):
Procedura de achizitie #170/GD/H va fi relansata in baza Specificatiilor tehnice si a caietului de sarcini revizuit.
Data:
7 apr 2023, 18:13
Subiectul întrebării:
Referitor la cerinta: – Aspiration volume 88 µL in whole blood (WB) mode and body fluid (BF) mode
Întrebare:
Intelegem nevoia Autoritatii Contractante de a utiliza volume cat mai mici de sange integral pentru efectuarea hemoleucogramei. Mentionam ca volumul minim de recoltare pentru vacutainerele cu EDTA este de 2 mL, un volum mai mic putand afecta rezultatele clinice furnizate, astfel ca recoltarea este considerata necorespunzatoare. Tuburile pediatrice (microvacutainerele EDTA) necesita un volum minim de 500 mL. Avand in vedere cele mai sus mentionate va rugam sa aveti amabilitatea de a accepta un analizor automat de hematologie care permite lucru cu probe de sange integral si lichide biologice (LCR, sinovial, pericardial etc) care utilizeaza un volum de proba de 165 μL.
Răspuns (27 apr 2023, 10:37):
Procedura de achizitie #170/GD/H va fi relansata in baza Specificatiilor tehnice si a caietului de sarcini revizuit.
Data:
7 apr 2023, 18:14
Subiectul întrebării:
Referitor la cerinta: – 5 DIFF – Whole Blood – WBC, NRBC%, NRBC#, RBC, HGB, HCT, MCV, MCH, MCHC, PLT, RDW-SD, RDW-CV, MicroR%, MacroR%, PDW, MPV, P-LCR, PCT, NEUT%, NEUT#, LYMPH%, LYMPH#, MONO%, MONO#, EO%, EO#, BASO%, BASO#, IG%, IG# – With RET (optional) – RET%, RET#, IRF, LFR, MFR, HFR, RET-He, RBC-He, Delta-He, HYPO-He%, HYPER-He%, PLT-O – With PLT-F (optional) – PLT-F, IPF, IPF# – XN Stem Cells licence – HPC%, HPC#
Întrebare:
Referitor la aceasta cerinta facem precizarea ca fiecare producator dezvolta analizoare cu diverse paneluri de parametri. Concret, producatorul analizorului pe care dorim sa il propunem a dezvoltat un meniu de parametri optimi oricarui laborator de analize medicale ce are ca scop furnizarea celor mai bune rezultate de la prima rulare a probelor. Tehnologia de masurare a acestui analizor are particularitati specifice fiecarui tip de masurare avand pentru numaratoarea de celule (RBC, WBC si PLT) trei masuratori succesive pentru fiecare proba ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza toate cele 3 rezultate, rezultatul final fiind media acestor valori. Mentionam ca in lista enumerata de Autoritatea Contractanta se regasesc parametri specifici unui anumit model de analizor, fiind o cerinta restrictiva care impiedica particaparea altor producatori la aceasta procedura. Mai mult decat atat, Autoritatea Contractanta indica un anumit tip de licenta pentru analizoarele Sysmex, cerinta restrictiva si care contrazice caracteristicile unei Licitatii publice care sa permita accesul mai multor producatori de pe piata. Nu intelegem nevoia reala a Autoritatii Contractante pentru aceasta licenta, intrucat pe piata exista o serie de analizoare de citometrie in flux care permit evidentierea diferitilor markeri de suprafata, specifici celulelor stem hematopoetice (HPC) dar si a altor tipuri de celule, oferind astfel un tablou complex si complet asupra statusului pacientului. Va rugam sa aveti amabilitatea de a accepta un analizor automat de hematologie care dispune de urmatorul panel de teste: WBC, UWBC, RBC, HGB, HCT, MCV, MCH, MCHC, RDW, RDW-SD, PLT, MPV, EGC, EGC#, HLR, HLR#, LHD, MAF, MSCV, PCT, PDW, RDWR, RDWR-SD, RSF, UGC, UGC#, UWROP, WNOP, WDOP, WROP, NE%, LY%, MO%, EO%, BA%, NRBC%, NE#, LY#, MO#, EO#, BA#, NRBC#, RET, RET#, MRV, IRF, lichide (TNC, RBC, BFM%, BFM#, BFP%, BFP#).
Răspuns (27 apr 2023, 10:38):
Procedura de achizitie #170/GD/H va fi relansata in baza Specificatiilor tehnice si a caietului de sarcini revizuit.
Data:
14 apr 2023, 13:03
Subiectul întrebării:
- Aspiration volume 88 µL in whole blood (WB) mode and body fluid (BF) mode
Întrebare:
Parametrul "- Aspiration volume 88 µL in whole blood (WB) mode and body fluid (BF) mode" este parametru specific doar pentru analizatoarele produse de un singur producator in lume - SYSMEX. Introducand un astfel de parametru in specificatiile solicitate, dvs limitati buna concurenta al operatorilor economici - ceea ce contravine principiilor tuturor timpuri de achizitii.
Răspuns (27 apr 2023, 10:38):
Procedura de achizitie #170/GD/H va fi relansata in baza Specificatiilor tehnice si a caietului de sarcini revizuit.
Data:
14 apr 2023, 13:04
Subiectul întrebării:
- XN Stem Cells licence
Întrebare:
parametrul" - XN Stem Cells licence " este parametru specific doar pentru analizatoarele produse de un singur producator in lume - SYSMEX. Introducand un astfel de parametru in specificatiile solicitate, dvs limitati buna concurenta al operatorilor economici - ceea ce contravine principiilor tuturor timpuri de achizitii.
Răspuns (27 apr 2023, 10:38):
Procedura de achizitie #170/GD/H va fi relansata in baza Specificatiilor tehnice si a caietului de sarcini revizuit.
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.