Statut Anulat
Valoarea estimată fără TVA 1 450 248 MDL
Perioada clarificărilor: 13 nov 2019, 13:33 - 18 nov 2019, 9:00
Perioada de depunere a ofertelor: 18 nov 2019, 9:00 - 26 nov 2019, 9:00

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801


Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire.

Lucrări de reparație capitală a etajului III la LT "Alecu Russo",
s. Cojușna, r-nul Strășeni.
Informația despre anulare
Motivul anulării
Conform Deciziei nr. 35 din 04.11.2019 al grupului de lucru pentru achiziții publice din cadrul Aparatului președintelui raionului Strășeni
Data anulării
9 dec 2019, 9:08
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD 3701, MOLDOVA, Străşeni, mun.Străşeni, str. Mihai Eminescu 28
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Irina Calmîş
Telefonul de contact
0237-2-36-30
Datele achizitiei
Data publicării
13 nov 2019, 13:33
Data ultimilor modificări
9 dec 2019, 9:08
Achizitii.md ID
21014471
CPV
45200000-9 - Lucrări de construcţii complete sau parţiale şi lucrări publice
Tipul procedurii
Cererea ofertelor de prețuri (lucrări)
Criteriu de atribuire
Cel mai bun raport preț - calitate
Surse de finanțare
Data:
13 nov 2019, 16:07
Subiectul întrebării:
ISO
Întrebare:
Una din cerințe de calificare, se solicită prezentarea Certificatul ISO-9001 pentru managementul calității în domeniul constructiilor.. Acest certificat este oportun de a fi solicitat pentru companiile străine, din considerentele că este dificil de verificat managementul calității al acesteea. Solicitarea acestuia de le companiile autohtone încalcă drepturile fundamentale ale Agenților Economici pentru participarea la licitații precum și Legea Concurenții. Astfel solicitarea acestui certificat care practic dubleaza alte cerințe de calificare cum ar fi: (Manualuul calitătii, Demonstrarea accesului la personal / un organism tehnic de specialitate, care să garanteze asigurarea unui controlul al calităţii, Declarația privind dotările specifice, utilajul şi echipamentul, Demonstrarea accesului la personal, etc. )Solicitâm ,care este temeiul juridic introducerea ca cerințâ obligatorie ISO-9001 Managmentul calității în construcții
Răspuns (14 nov 2019, 08:48):
onform art. 17, lit. e) al Legii nr. 131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice, autoritatea contractantă în documentația de atribuire, are dreptul de a aplica criterii proporționale de calificare și selecție, raportate la obiectul contractului, referitoare la standarde de asigurare a calității. În baza Art. 22, p. (1) a legii prenotate, autoritatea contractantă poate solicită prezentarea unor certificate, emise de organisme independente, prin care se atestă faptul că operatorul economic respectă anumite standarde de asigurare a calității, aceasta trebuie să se raporteze la sistemele de asigurare a calității, bazate pe seriile de standarde europene relevante, certificate de organisme conforme cu seriile de standarde europene privind certificarea, sau la standarde internaționale pertinente, emise de organisme acreditate. Totodată vă informăm, că autoritatea administrației publice locale, în calitate de autoritate contractantă și ,,Beneficiar” al investiției, conform legislației în vigoare, și anume Art. 24 p. (1), lit. f) al Legii Nr. 181 din 25.07.2014 privind finanțele publice și responsabilității bugetar-fiscale, are competențe și responsabilități de a asigură gestionarea resurselor bugetare și administrarea patrimoniului public, în conformitate cu principiile bunei guvernări. În acest context Consiliul raional Strășeni nu admite în proiectele de investiții, executarea lucrărilor de construcție de calitate joasă, folosirea materialelor cu prețuri scăzute de calitate inferioară, care nu asigură o investiție durabilă și nici de cum încălcarea dreptului pretins și a interesului legitim a ofertanților. Respectiv, dacă aveți intenția de a participa la concursul public pentru a câștiga un contract de antrepriză de milioane de lei, implementat cu bani publici din Bugetul public Național, vă recomandăm să vă conformați criteriilor de calificare și selecție, elaborate în baza Legii nr. 131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice și stipulate de autoritatea contractantă în documentația de atribuire.
Data:
13 nov 2019, 16:08
Subiectul întrebării:
EURO
Întrebare:
Daca eu vom aduce materiale de constructii la obiect cu bicicleta or cu trasura,ce certificat EURO trebue sa va prezint, conform cerintelor DVS din Anunt de participare ,pct. 9
Răspuns (14 nov 2019, 08:48):
Conform Art. 17, lit. f) al Legii nr. 131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice, autoritatea contractantă în documentația de atribuire, are dreptul de a aplica criterii proporționale de calificare și selecție, raportate la obiectul contractului, referitoare la standarde de protecție a mediului. În conformitate cu Art. 23, p. (1) și p. (2) al Legii nr. 131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice, autoritatea contractantă poate solicită prezentarea unor certificate, emise de organisme independente, prin care se atestă faptul că operatorul economic respectă anumite standarde de protecție a mediului. Totodată vă informăm, că în conformitate cu principiul recunoașterii reciproce, autoritatea contractantă poate accepta certificatele echivalente emise de organismele stabilite în statele membre ale Uniunii Europene. În cazul în care operatorul economic nu deține un certificat de mediu astfel cum este solicitat de autoritatea contractantă, aceasta din urmă poate accepta orice alte certificări prezentate de operatorul economic respectiv, în măsura în care acestea confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al protecției mediului. Respectiv, dacă aveți intenția de a participa la concursul public pentru a câștiga un contract de antrepriză de milioane de lei, implementat cu bani publici din Bugetul public Național, vă recomandăm să vă conformați criteriilor de calificare și selecție, elaborate în baza Legii nr. 131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice și stipulate de autoritatea contractantă în documentația de atribuire.
Data:
14 nov 2019, 15:37
Subiectul întrebării:
isos
Întrebare:
Art.22 p.1 În conformitate cu principiul recunoaşterii reciproce, autoritatea contractantă are obligaţia de a accepta certificatele echivalente emise de organismele stabilite în statele membre ale Uniunii Europene. În cazul în care operatorul economic nu deţine un certificat de calitate astfel cum este solicitat de autoritatea contractantă, aceasta din urmă are obligaţia de a accepta orice alte certificări prezentate de operatorul economic respectiv, în măsura în care acestea confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al calităţii.
Răspuns (15 nov 2019, 09:00):
Autoritatea contractantă, conform legislației în vigoare, Art. 24 p. (1), lit. f) al Legii Nr. 181 din 25.07.2014 privind finanțele publice și responsabilității bugetar-fiscale, are competențe și responsabilități de a asigură gestionarea resurselor bugetare și administrarea patrimoniului public, în conformitate cu principiile bunei guvernări. Respectiv, pentru a obține în urma concursului public un antreprenor care dispune în întreprindere de un sistem de management al calității lucrărilor, care poate confirma bunele practici de organizare și executare a lucrărilor, da încredere partenerilor că este capabil să-și respecte angajamentele asumate, autoritatea contractantă în documentația de atribuire, conform Art. 17, lit. e) al Legii nr. 131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice, ca criteriu de calificare și selecție solicită prezentarea Certificatului ISO-9001 pentru managementul calității în domeniul construcțiilor. În cazul în care operatorul economic nu deține un astfel de certificat, acesta poate prezenta certificate echivalente emise de organismele stabilite în statele membre ale Uniunii Europene, care confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al calității conform standardelor prenotate. Respectiv, în conformitate cu principiul recunoașterii reciproce, autoritatea contractantă va examina certificările prezentate și va decide asupra acceptării.
Data:
15 nov 2019, 09:27
Subiectul întrebării:
Factorii de evaluare
Întrebare:
Buna ziua , atunci de in cerinte la factorul de evaluare pentru Sistemul calităţii pentru execuţia lucrării acordati numai 10 puncte ,dar pentru Preţul ofertei 80 puncte. Daca dumneavaostra cereti executarea lucrărilor de construcție de calitate inalta, folosirea materialelor cu prețuri de piata.
Răspuns (15 nov 2019, 16:53):
Autoritatea contractantă, a elaborat documentația de atribuire în baza legislației în vigoare, Legea nr. 131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice și Legea Nr. 721 din 02.02.1996 privind calitatea în construcţii. Pentru careva clafificări și conformare criteriilor de calificare și selecție solicitate de autoritatea contractantă, vă recomandăm să examinați legile prenotate.
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.