Status Cancelled
Estimated value without VAT 566 820 MDL
Period of clarifications: 28 May 2024, 17:18 - 3 Jun 2024, 10:00
Submission of proposals: 3 Jun 2024, 10:00 - 12 Jun 2024, 10:00

Supplier technical support:

(+373) 79999801

Medii nutritive cu suplimentele necesare

Information about the cancellation
The reason of cancellation
în temeiul art. 71 alin. 1 lit. g) din Legea nr. 131/2015 privind achizițiile publice
Date of cancellation
30 May 2024, 15:46
Information about customer
Fiscal code/IDNO
Address
MD-2064, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, mun. Chisinau, str. Eugen Coca nr. 28
Web site
---
The contact person
Full name
Constantin Țurcanu
Contact phone
068990044
Purchase data
Date created
28 May 2024, 17:18
Date modified
30 May 2024, 15:47
Achizitii.md ID
21231214
CPV
24900000-3 - Produse chimice fine şi produse chimice variate
Type of procedure
Request price offers (goods)
Award criteria
The lowest price
Funding sources
List of lots
Date:
29 May 2024, 08:33
Question's name:
Ora Licitatiei
Question:
Buna ziua. Va rugam sa modificati ora Licitatiei electronice si anume sa inceapa mai devreme , caci sunt prea multe pozitii si va dura pana tarziu...
Answer (29 May 2024, 09:36):
Buna ziua. Licitația electronică este aplicată automat de sistemul SIA RSAP, iar autoritatea contractantă nu poate modifica ora licitației electronice.
Date:
29 May 2024, 08:49
Question's name:
evaluarea
Question:
Buna ziua. Evaluarea pentru un singur lot? Solicitam evaluarea sa fie pentru fiecare pozitie in parte.
Answer (29 May 2024, 09:42):
Buna ziua. Conform p.10 și 23 din documentația standard și anunțul de participare evaluarea se va efectua pentru fiecare lot (poziție) în parte.
Date:
29 May 2024, 08:55
Question's name:
Licitatia electronica
Question:
Stimata autoritate contractanta, va rugam sa ne explicati la ce bun este licitatia electronica, daca este publicat un singur lot si in acest caz nu va fi licittaia electronica pe fiecare lot in parte?
Answer (29 May 2024, 10:30):
Buna ziua. Licitația electronică este aplicată automat de sistemul SIA RSAP, pentru procedurile de cerere a ofertelor de prețuri.
Date:
29 May 2024, 08:58
Question's name:
Nr de loturi
Question:
Buna ziua. Dvs aveti in anunt 110 loturi si doar o singura licitatie electronica (cu scadere a pretului in 3 pasi). Cum veti face evaluarea? Se accepta doar oferte care propun produse pentru toare 110 loturi? Daca intentionati doar sa faceti achizitie prin sistemul electronic, ar trebui sa excludeti licitatia electronica, si sa indicati "Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire." ... in caz contrar trebuie sa indicati 110 loturi separate in sistemul electronic cu buget pe fiecare lot.
Answer (29 May 2024, 09:55):
Buna ziua. Evaluarea se va efectua pentru fiecare poziție în parte. Din experiaența anterioară nici un operator economic nu a putut acoperi necesitățile autorității contractante pe deplin. Oferta publicată, conține tot spectru de documente necesare pentru care operatorul economic trebuie să demonstreze capacitatea de comercializare a bunurilor.
Date:
29 May 2024, 09:00
Question's name:
Certificat de conformitate
Question:
Cand solicitati "Certificat de conformitate" la ce va referiti? De regula Certificat de conformitate este specific produsellor pentru diagnoza IVD. La dvs ce fel de certificat de conformitate trebuie sa fie? Conformitate la ce?
Answer (29 May 2024, 10:00):
Buna ziua. Certificatul de conformitate se referă la specificația tehnică a produsului de la producător și certificatul de calitate.
Date:
29 May 2024, 09:03
Question's name:
Seruri Salmonella
Question:
solicitati cate 4 flacoane pentru Seruri Salmonella . Ce volum trebuie sa fie per flacon? Tinem sa mentionam ca sunt o serie de loturi unde dvs solicitati cantitatea unor seturi sau flacoane dar nu specificati cate bucati trebuie sa contina un set sau ce volum trebuie sa aiba un flacon.
Answer (29 May 2024, 10:28):
Buna ziua. pentru seruri de salmonelă un flacon trebuie să fie de un ml.
Date:
29 May 2024, 09:45
Question's name:
Separare loturi
Question:
Bună ziua. În temeiul respectării legii nr.131 cu privire la achizitii publice solicităm respectuos separarea loturilor astfel încât să poată să participe mai mulți operatori economici, și să asigurați transparență și egalitate pentru toți cei interesați, dar nu PROMOVAREA INTERESELOR PERSONALE CU FAVORIZAREA UNUI ANUMIT AGENT ECONOMIC.
Answer (29 May 2024, 10:42):
Răspuns. Bună ziua. Dacă examinați atent documentele aferente procedurii de achiziții menționate veți observa că procedura respectivă este petrecută în conformitate cu prevedrile H.G. 351/2020. Mai mult dacă citiți răspunsurile oferite anterior, veți observa că evaluarea se va efectua pe poziții sau pe fiecare lot în parte. Respectiv, nu este limitat accesul cărorva operatori economici. Ce ține de transparență și egalitate, menționăm că publicarea procedurii în SIA RSAP prezumă o transparență și condiții egale pentru toți cei interesați, ori informația despre procedura respectivă este publică și orice persoană interesată are acces la documentele acesteia. În concluzie vă recomandăm să folosiți rubrica „Clarificări” pentru a obține explicațiile de rigoare la neclaritățile apărute și nu pentru a aduce acuzații nefondate și neîntemeiate.
Date:
29 May 2024, 10:00
Question's name:
evaluarea
Question:
Daca evaluati pe fiecare lot ofertele incarcate in sistem, atunci anulati procedura de licitatie electronica prin scadere de pret, pentru ca nu are temei aceasta procedura in acest caz. Publicati licitatia fara desfasurare a licitatiei electronice.
Answer (29 May 2024, 10:42):
Solicităm respectuos să nu indicați autorității contractante care ar trebui să fie acțiunile acesteia. Toate acțiunile sunt în strictă conformitate cu prevedrile legislației în domeniul achizițiilor publice. Deci, licitație electronică este obligatorie pentru Cererea ofertelor de preț, însă în procesu licitației electronice, nimeni nu vă obligă să efectuați pasum minim indicat. Mai mult, sistemul SIA RSAP nu permite încărcarea separată a unui număr mai mare de 86 de loturi în cazul aplicării licitației electronice, fapt ce a impus autoritatea contractantă să publice procedura în modul dat, ori divizarea procedurilor de achiziții publice este contrar legislației. Subsecvent, cunoașteți că pentru particiaprea la fiecare lot, sistemul percepe o taxă, repsectiv în cazul publicării a fiecărui lot separat, va exista riscul că o parte din loturi nu vor fi achiziționate. Modul în care se desfășoară procedura respectivă nu vă limitează în depunerea ofertei pentru loturile/pozițiile dorite.
Date:
29 May 2024, 10:58
Question's name:
Conditii
Question:
Stimate autoritate contractanta. Transparenta si egalitate nu înseamnă doar publicarea in SIA RSAP dar si cum este publicat, și ce cerințe. Explicatia privind motivul publicarii a tuturor loturilor intr-unul singur precum ca sistemul SIA RSAP nu permite încărcarea separată a unui număr mai mare de 86 de loturi în cazul aplicării licitației electronice este irelevantă și nefondată. Platforma permite încărcarea pînă la 300 loturi separate. Taxa de care vorbiți și-o asumă agentul economic nu autoritatea contractantă. Și singuri recunoașteți că vor fi descalificați operatorii economici care nu vor depune oferta pentru toate loturile "va exista riscul că o parte din loturi nu vor fi achiziționate".
Answer (29 May 2024, 16:09):
Vă rugăm să vă informați mai atent și să nu interpretați răspunsurile autorității contractante. Este indicat expres că evaluarea va fi efectuată pe fiecare poziție în parte. Nu există nici un impediment în a depune oferta pentru o singură poziție sau pentru toate. Vă recomandăm să vă axați pe elaborarea unei oferte cît mai avantajoase din punct de vedere tehnic și economic, dar să nu pierdeți timpul pentru interpretări. Procedura menționată este în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare în doemniul achizițiilor publice.
Date:
29 May 2024, 11:29
Question's name:
evaluarea
Question:
Nu va suparati, dar aceasta este una din cele mai stranii licitatii intalnite vreodata. Care e sensul se programati achizitia cu licitatie electronica si sa indicati ca "agentii economici nu sunt obligati sa efectuieze pasul mnim indicat". Dvs nu cunoasteti ca pretul din sistemul electronic este pretul castigator? Si daca vine un agent economic cu o pozite indicand 1000 lei si altul cu 80 pozitii indicand 300 000 lei, cum desemneaza sistemul castigatorul? Nimeni nu va da lectii, dar exista totusi o logica de actionare. De ce sa nu setati achizitie fara licitatie electronica cu pasi si sistemul electronic sa fie doar o platforma de incarcare online a ofertelor? Pe de alta parte, dvs cum va inchipuiti ca intrun singur lot (pentru ca in sistemul electroni e un singur lot unde se pot incarca documente) e posibil sa incarci sute (daca e sa presupunem ca cineva ofera toate 110 pozitii) de documente (sertificate de claitate, brosuri etc)? In experienta ne-am intalnit cu probleme la incarcarea a mai mult de 40 documente la un lot su in documente generale... sistemul pur si simplu nu le atasa. Cel putin solicitati ca documentele tehnice sa fie trimise la adresa de email intrun numar x de zile de la solicitare...
Answer (29 May 2024, 16:05):
Clarificarea Dumneavoastră nu prezumă careva explicații. Aveți psibilitatea să vă familiarizați cu legislația în domeniul achizițiilor și cu sistemul achizițiilor publice pentru a nu întimpina probeleme menționate de Dumneavoastră. Textul scris de Dumneavoastră descrie problemele întimpinate anterior sau în diferite cazuri, respectiv nu ține de licitația menționată. Reiterăm că evaluarea va fi efectuată pentru fiecare poziție în parte cu atribuirea mai multor contracte. Care sunt impedimentele să depuneți oferta pentru numărul de loturi dorite.
Date:
29 May 2024, 12:22
Question's name:
29 май 2024, 08:58 Название вопроса: Nr de loturi Вопрос: Buna ziua. Dvs aveti in anunt 110 loturi si doar o singura licitatie electronica (cu scadere a pretului in 3 pasi). Cum veti face evaluarea? Se accepta doar oferte care propun produse pentru toare 110 loturi? Daca intentionati doar sa faceti achizitie prin sistemul electronic, ar trebui sa excludeti licitatia electronica, si sa indicati "Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire." ... in caz contrar trebuie sa indicati 110 loturi separate in sistemul electronic cu buget pe fiecare lot.
Question:
Se vede ca nu cunasteti procedura intrebarea e corect pusa ^ TREbue sa aminati statutul de Auction cu conditiile licitatiei!!!!!!!!! Ori trebue so introduceti fiecare pozitie aparte pentru auction Consultati specialistul
Answer (29 May 2024, 16:07):
Vă rugăm să formulați clarificarea pe subiectele neclare pentru a obține careva răspunsuri ce vă vor ajuta la elaborarea ofertei. La întrebarea dată a fost oferit răspuns. Consultați legislația.
Date:
30 May 2024, 09:19
Question's name:
.
Question:
Va rugam sa participati la niste cursuri de perfectionare inainte de a incepe a activa in domeniul achizitiilor publice, inclusiv cu studierea legislatiei in vigoare dar si modul de desfasurare a procedurilor de achizitie. De mentionat ca toate clarificarile sunt axate pe modul de publicare a achizitiei si anume intr-un singur lot 110 pozitii. Va rugam sa mai trageti cu un ochi si la alte autoritati contractante sa vedeti cum se publica procedurile de achizitie. Dupa modul cum ati raspuns dar si obraznicia de care dati dovada rezulta un singur lucru: nu corespundeti functiei care o detineti dar si patati imaginea institutiei care o reprezentati.
Only authorized platform users may ask questions during the clarification period.