1
Enquiry period
with 06.02.2024 16:21
to 16.02.2024 16:30
2
Bidding period
with 16.02.2024 16:30
to 21.02.2024 17:00
3
Auction
with 22.02.2024 11:00
to 22.02.2024 14:23
4
Evaluation

5
Contract

Status Evaluation
Estimated value without VAT 1 319 640 MDL
Period of clarifications: 6 Feb 2024, 16:21 - 16 Feb 2024, 16:30
Submission of proposals: 16 Feb 2024, 16:30 - 21 Feb 2024, 17:00

Supplier technical support:

(+373) 79999801

1. Detergent sub formă de praf pentru spălarea veselei
2. Detergent lichid pentru spălarea manuală a veselei
3. Șervețele de masă
4. Burete pentru spălarea veselei
5. Burete spiralat din inox
6. Lavete (umede)
7. Lavete (uscate)
8. Saci menajeri 60 litri
9. Saci menajeri 240 litri
10. Soluție de curățat universală
11.1 Detergent lichid alcalin pentru mașina de spălat vase cu dozare automată
11.2 Clătitor pentru mașină de spălat vase cu dozare automată

Information about customer
Fiscal code/IDNO
Address
MD2021, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, şos.Hînceşti 84
Web site
---
The contact person
Full name
Tatiana Marian
Contact phone
022252149
Purchase data
Date created
6 Feb 2024, 16:21
Date modified
12 Feb 2024, 9:44
Achizitii.md ID
21166909
CPV
39800000-0 - Produse de curăţat şi de lustruit
Type of procedure
Open tender
Award criteria
The lowest price
Funding sources
Documents of the procurement procedure
Documentația standard.docx
Bidding Documents
Documentația standard
6.02.24 16:21
Anunț de participare.signed.pdf Anunț de participare.signed.pdf
tenderNotice
Anunț de participare
6.02.24 16:21
FORMULARUL STANDARD AL DOCUMENTULUI UNIC DE ACHIZIȚII EUROPEAN.doc
Evaluation Criteria
FORMULARUL STANDARD AL DOCUMENTULUI UNIC DE ACHIZIȚII EUROPEAN
6.02.24 16:21
Documentația standard.signed.pdf Documentația standard.signed.pdf
Bidding Documents
Documentația standard
6.02.24 16:21
Date:
12 Feb 2024, 09:44
Question's name:
Lotul 2 Cerințe beneficiar : DESCRIERE PRODUS SI COMPOZITIE CHIMICA Detergent pentru spălarea manuală a veselei, cu capacități de curățare și degresare în profunzime a veselei la spălare în apă caldă şi apă rece.
Question:
Compoziție chimica: - fracția masică a substanțelor anionice active - 15 - 30%; 2. Condiții de inofensivitate: - indicele de activitate a ionilor de hidrogen pH-lui – 6 - 8,5; Avem rugămintea sa clarificați următoarele : Deoarece doriți ca furnizorul să facă teste de laborator si sa obțină certificarea ca produsul care corespunde cu cerințele dvs trebuie sa ne asiguram ca cerințele sunt corecte si reflecta realitatea. Pentru acest lucru va aducem la cunoștință ca cerință dvs si anume ; fracția masică a substanțelor anionice active - 15 - 30%; aceasta concentrație de substanțe tensioactive anionice nu poate fi reala deoarece Alcalinitate produsului ar fi foarte mare si ar duce la un Ph 11 > 13 in acest caz ar afecta direct pielea mainilor prin aparitia de arsuri,eczeme,iritatii,etc . Inca un aspect este ambalarea , in cerintele dvs. estetrecuta ambalarea la bidoane PET (Polyethylene terephthalate) si in acest caz mentionam ca concentratia de (substanțe anionice active 15 - 30%) nu permite ambalarea in acest tip de ambalaj deoarece alcalinitatea foarte mare pe termen lund ar distruge ambalajul. În urma celor relatate mai sus va precizam ca majoritatea detergentilor de spalat vase au urmatoarele concentratii in ceace priveste substantele active >= 5% < 15% substante /tensioativi /surfactanti /anionici. Va aducem la cunostinta ca la Lotul nr.11 a-ti cerut Detergent lichid alcalin pentru mașina de spălat vase cu dozare automată unde in compozitia chimica surfactanți tensioactivi anionici, sunt % 5- 15% , deci in concluzie cerinta dvs este ca concentratia de surfactanți tensioactivi anionici a detergentul manual de spalat vase folosit in stare lui initiala fara diluare sa fie mai mare decat a Detergentului lichid Alcalin pentru mașina de spălat vase cu dozare automată unde operatorul nu atinge cu mâinile detergentul de spalat vase .
Answer (13 Feb 2024, 09:46):
Bună ziua! Demersul dumneavoastră a fost examinat și vă comunicăm următoarele: cel mai important aspect în alegerea unui „Detergent lichid pentru spălarea manuală a veselei” este proprietățile acestuia și anume, capacitatea sa de a îndepărta murdăria/grăsimea, de care sunt responsabile substanțele anionice active, datorită cărora se formează spumă și se îndepărtează eficient grăsimea. De menționat faptul că, nu există nici-o corelație între conținutul de agenți tensioactivi anionici și indicele de activitate a ionilor de hidrogen pH-lui, alți compuși sunt responsabili pentru ajustarea pH-ului între indicatorii solicitați (6-8,5). Un detergent cu un conținut ridicat de agenți tensioactivi anionici -15 - 30% conține și componente care protejează pielea mâinilor. Totodată, autoritatea contractantă stabilește care sunt cerințele minime fața de bunurile/ produsele propuse pentru achiziție, în scopul evitării achiziționării unor bunuri/ produse de joasă calitate și care nu satisfac necesitățile consumatorului final. De remarcat faptul că, fracția masică a substanțelor anionice active răspund de calitatea „Detergent lichid pentru spălarea manuală a veselei” și reieșind din experiență procedurilor de achiziții anterioare autoritatea noastră a primit multiple rapoarte care confirmau cerințele solicitate în specificația tehnică și NU sunt cazuri de „distruge a ambalajului”. Rețineți că majoritatea detergentelor de CALITATE conțin 15-30% agenți tensioactivi anionici în compoziția sa ce contribuie eficient la îndepărtarea grăsimilor. Ce ține de comparația a două loturi diferite, după cum urmează: „Detergent lichid pentru spălarea manuală a veselei” și „Detergent lichid alcalin pentru mașina de spălat vase cu dozare automata” este irelevantă, deoarece sunt bunuri folosite în condiții diferite care sunt alcătuite și adaptate necesităților de utilizare a acestora. Astfel, produsele propuse spre achiziție urmează a se încadra în cerințele solicitate de autoritatea contractată, care reflectă funcționalitatea „Detergent lichid pentru spălarea manuală a veselei” și utilizarea inofensivă, totodată îmbunătățesc calitatea produsului.
Date:
12 Feb 2024, 09:46
Question's name:
Lotul 11 Cerințe beneficiar : DESCRIERE PRODUS SI COMPOZITIE CHIMICA Detergent lichid alcalin pentru mașina de spălat vase cu dozare automată:
Question:
Detergent lichid alcalin pentru mașina de spălat vase cu dozare automată: Condiții tehnice de calitate: detergent lichid alcalin pentru spălarea automată Compoziție chimica: - surfactanți tensioactivi anionici, % 5- 15%; - agenți tensioactivi neionici, % - ≤ 5%; - enzime/ fosfonați / fosfați, % - ≤ 5%. Condiții de inofensivitate: indicii toxicologici, conform grupei a IV; substanțe active după clătire, mg/dm3 – 5 mg/dm3; Indicele de activate a ionilor de hidrogen (pH) – 9,0 – 13,0. Densitate (g/ml) – 1,10 – 1,20. Cerere de clarificare Va aducem la cunoștința ca conform cunoștințelor noastre in materie de detergenți profesionali in formula acest tip de produs datorita Alcalinități ridicate si a materiilor prime in mod normal nu s-ar introduce enzime deoarece nu ar îmbunătăți semnificativ eficienta detergentului , dar cum știința evoluează in ritm alert si pe piață apar periodic produse noi acceptam ca in produsul cerut de dvs, există enzime. Menționăm ca enzimele sunt foarte eficiente si in mod normal sunt introduse in detergenți cu specific Bio sau Ecolabel unde calitatea si proveniența materiilor prime trebuie sa respecte anumite standarde . In industria detergenților datorita prețului mare a Enzimelor sunt folosite in produse cu valoare mare adăugată care sunt adresate anumitor sectoare de activitate , noi nu negam ca nu ar exista detergenți pentru spălarea vaselor cu ajutorul mașinilor de spălat vase dar ne rezervam dreptul de a clarifica împreuna cu dvs câteva aspecte cu privire la cerința dvs referitor la detergentul de vase automat din anunțul de licitație : Pentru clarificare va rugam sa indicați următoarele - Tipul sau tipurile de enzime ( Proteases, Amylases, Lipases ,Mannanases ) - Numărul unic in conformitate cu clasificarea EC introdusa in 1961 ( Enzyme Commission (EC) International Union of Biochemistry and Molecular Biology (IUBMB) si International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) - Concentrația enzimelor ( 1 U = micro katal / nano katal ) In cazul produselor cu dozare automata sau manuala ar fi de dorit sa fie indicata ca cerinta concentrația de produs (concentrat) per litru de apa in soluție gata de utilizare. Exp. 1g sau 1ml / 1 litru de apa In plus avem rugămintea sa specificați cate mașini de spălat vase dețineți si daca este cazul cate pompe sau echipamente de dozare trebuie sa pună la dispoziție in comodat furnizorul care va câștiga licitația.
Answer (13 Feb 2024, 09:47):
Conform cerințelor minime stabilite de autoritatea contractantă pentru lotul „Detergent lichid alcalin pentru mașina de spălat vase cu dozare automată”, sunt condiții tehnice esențiale pentru a selecta un detergent care să îndeplinească cerințele specifice ale utilizatorului, după cum urmează: surfactanți tensioactivi anionici, % 5- 15%, agenți tensioactivi neionici, % - ≤ 5% și enzime/ fosfonați / fosfați, % - ≤ 5%, deci producătorul poate combina și produce propria receptură, deoarece poate fi ales unul sau mai multe dintre componentele propuse (enzime SAU fosfanați SAU fosfați…) conform cantităților minime solicitate. Cu privire la asigurarea cu pompe/ echipamente de dozare pentru mașina de spălat vase - NU S-A SOLICITAT, deoarece acestea se auto deservesc prin conectarea directă a recipientelor cu detergent. Totodată, în specificația tehnică nu se menționează concentrația produsului, deoarece dozarea este gestionată automat de către mașina de spălat vase. Aceasta este o practică comună în cazul mașinilor profesionale, care sunt proiectate să dozeze automat cantitatea potrivită de detergent în funcție de necesitățile specifice ale fiecărui ciclu de spălare. Prin această abordare, se asigură eficiența maximă a detergentului și se evită utilizarea excesivă sau insuficientă a acestuia în funcție de nivelul de murdărie a vaselor. Aceasta contribuie la economisirea de resurse și la obținerea unor rezultate de curățare optime.
Date:
12 Feb 2024, 09:47
Question's name:
Lotul 11 Cerințe beneficiar : DESCRIERE PRODUS SI COMPOZITIE CHIMICA Clătitor pentru mașina de spălat vase (automat)
Question:
Clătitor pentru mașina de spălat vase (automat) Condiții tehnice de calitate: Soluție concentrată, acidă, cu efect antibacterian ..............................Soluția de clătire, ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute din mașina de spălat vase. Compoziție chimică: - acizi organici/acid ortofosforic/acid citric, % - ≥30%; - agenți tensioactivi neionici, % - ≥ 5%; - acid oxalic, % - ≥ 5%. – Indicele de activate a ionilor de hidrogen (pH) – 1,0 – 3,0. - Densitate (g/ml) – 1,15 – 1,25. Cerere clarificare Va rugam sa clarificați acest punct deoarece exista o confuzie cu privire la concentrația materiilor prime si anume ; - acizi organici/acid ortofosforic/acid citric, % - ≥30%; Întrebarea noastra este care este valoarea concentrației pentru ; - acid ortofosforic ≥...%; - acid citric, ≥....%; - acizi organici ≥....%; De asemenea noi suntem de părere ca densitatea specificata este mult prea mare pentru acest produs , in baza specificațiilor dvs si anume Densitate (g/ml) – 1,15 – 1,25. Evaluarea produsului in baza cerințelor dvs. ; Densitate (g/ml) – 1,15 – 1,25. ( un litru de soluție de clătire ar trebui sa cântărească 1250grame ) Prin prisma greutății specifice a materiilor prime evidențiate mai sus in compoziție chimica nu credem ca este posibil ca produsul sa aibă densitate ceruta ,dar din nou precizam ca este doar părerea noastra si de aceea va cerem respectos sa clarificați acest aspect.. In cazul produselor cu dozare automata sau manuala ar fi de dorit sa fie indicata ca cerință concentrația de produs (concentrat) per litru de apa in soluție gata de utilizare. Exp. 1g sau 1ml / 1 litru de apa In plus avem rugămintea sa specificați cate mașini de spălat vase dețineți si daca este cazul cate pompe sau echipamente de dozare trebuie sa pună la dispoziție in comodat furnizorul care va câștiga licitația. Clarificare generala: Avem rugămintea să ne indicați dacă compoziția chimică a produselor cerute de dvs sunt ; 1. Rezultatul Departamentului tehnic din cadrul unități dvs care a elaborat formule si rețete care sa tina cont de necesitățile si specificul sectorului dvs de activitate. Dacă există aceste formule va rugam sa faceți dovada înregistrări lor , depunerea acestora la secretariatul unități unde sigur au fost înregistratei sau înregistrare la AGEPI -Republica Moldova. 2. Sau compoziția chimica a produselor fac parte din cerințele producătorului echipamentelor ( mașina de spălat vase automat) in cazul detergentului de vase si a soluției de clătire sau al producătorului de vase sau vesela 3. Sau aceste compoziții chimice au fost copiate din fisele tehnice si de securitate a produselor achiziționate de dvs, anterior de la alți furnizori. In încheiere va precizam ca este in beneficiul dvs si foarte important ca toți participanți sa înțeleagă cum ați procedat si in urma cărui parcurs științific sa ajuns la concluzia ca trebuie sa introduceți compoziția chimica pentru fiecare detergent in parte si nu doar cerințe tip : 1. valoare pH 2. norme si normative pentru respectarea mediului înconjurător ( Regulamentul (CE) nr. 648/2004 in materie de detergenți biodegradabili ) , 3. fise de securitate actualizate in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 878/2020 si alte cerințe imparțiale fără a da forma sau conținut produselor solicitate. Vă cerem respectos să clarificați punctele de mai sus deoarece nu am dori sa existe dubii unde un anumit participant/participanți ar fi favorizat/favorizați pentru câștigarea licitației. Vă mulțumim respectos pentru înțelegere si speram ca aceste cerințe de clarificare sa fie constructive si sa contribuie la o colaborare transparenta intre Beneficiar si Furnizor.
Answer (13 Feb 2024, 09:47):
Specificația tehnică pentru lotul „Clătitor pentru mașina de spălat vase (automat)” stabilește cerințele minime pe care produsul trebuie să le îndeplinească. Acestea includ caracteristici fizice, chimice, de performanță și alte atribute esențiale pentru îndeplinirea scopului produsului. Specificația poate include criterii legate de calitate, cum ar fi densitatea soluției. Acizii organici (acid fosforic / acid citric) reprezintă cel puțin 30% din compoziție, asigurând eficacitatea / consistența soluției. Acest aspect este crucial pentru a asigura o performanță constantă a produsului și o experiență eficientă în utilizare. Afirmația că, densitatea de ≥30% acid citric / acid fosforic are o densitatea mai mare de 1,15-1,25 g/ml este incorectă, deoarece în numeroase surse disponibile a tabelului cu densități a acizilor menționați confirmă corectitudinea specificației tehnice solicitate de AC. În scopul achiziționării unui produs calitativ și compatibil cu mașinile de spălat vase automate (deja existente în infrastructura entității) și cu „Detergent lichid alcalin pentru mașina de spălat vase cu dozare automată” autoritatea contractată a urmărit scopul compatibilității produselor, după cum urmează, aditivul de clătire pentru mașina de spălat vase cu dozare automată în compoziție să corespundă cu parametrii tehnici a detergentului pentru mașina de spălat vase cu dozare automată, astfel în cât să nu rămână particule insolubile sub formă de precipitații și care permite reducerea nivelului PH-lui de la 12 unități la 7 unități, într-un mod eficient pentru neutralizarea reziduurilor de detergent cât mai mult posibil, în scopul minimizării eliminării substanțelor chimice cu emisiile de apă din mașină de spălat vase în canalizare.
Date:
13 Feb 2024, 10:54
Question's name:
Lotul 11 Cerințe beneficiar : DESCRIERE PRODUS SI COMPOZITIE CHIMICA Clătitor pentru mașina de spălat vase (automat)
Question:
Avem rugamintea sa specificati greutatea bidonului de 20L cu solutie pu clatirea vaselor la masina de spalat automat.
Answer (14 Feb 2024, 10:21):
Bună ziua! În cadrul industriei chimice și al producției de detergenți sau soluții pentru clătirea vaselor, greutatea bidonului poate varia din mai multe motive, după cum urmează: Compoziția specifică a clătitorului - diferitele formulări chimice au densitatea soluției diferită. De exemplu, soluțiile mai concentrate pot avea o densitate mai mare, ceea ce poate influența greutatea totală a bidonului. Compoziția specifică a soluției poate varia în funcție de brand, tipul de detergent / clătitor, precum și de alte ingrediente adăugate. Ambalajul și materialele folosite - diferite materiale de ambalare au greutăți specifice variate. De exemplu, un bidon din plastic poate avea o greutate mai mică decât un bidon similar din metal. În plus, există variabilitate în grosimea peretelui bidonului și în alte caracteristici ale designului ambalajului. Informații furnizate de producător - cel mai bun mod de a obține detalii exacte privind greutatea bidonului este să consultați informațiile furnizate de producător, aceste informații pot fi găsite pe ambalajul produsului sau în documentația tehnică asociată. Prin urmare, pentru a obține o precizie absolută în privința greutății bidonului, este recomandat să verificați direct sursele de informații oferite de producător sau furnizor. Acolo veți găsi detalii exacte și specifice pentru produsul respectiv.
Only authorized platform users may ask questions during the clarification period.