1
Enquiry period
with 12.11.2020 16:54
to 25.11.2020 09:00
2
Bidding period
with 25.11.2020 09:00
to 17.12.2020 08:00
3
Auction
will not be used
4
Evaluation

5
Contract

Status Evaluation
Estimated value without VAT 6 260 721,78 MDL
Period of clarifications: 12 Nov 2020, 16:54 - 25 Nov 2020, 9:00
Submission of proposals: 25 Nov 2020, 9:00 - 17 Dec 2020, 8:00

Supplier technical support:

(+373) 79999801


This procedure is carried out without auction. Your offer is final and must contain the entire list of required documents.

Produse alimentare (blocul alimentar) pentru anul de activitate 2021

Information about customer
Fiscal code/IDNO
Address
MD 2004, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, str.Toma Ciorbă, 1
Web site
---
The contact person
Full name
Serviciul achizitii publice
Contact phone
022250809, 022250707
Purchase data
Date created
12 Nov 2020, 16:54
Date modified
18 Nov 2020, 11:11
Achizitii.md ID
21030718
CPV
15800000-6 - Diverse produse alimentare
Type of procedure
Open tender
Award criteria
The lowest price
Funding sources
List of lots
Lot nr. 1 - 38.Morcov
Budget: 14575.0 MDL
Active
Lot nr. 2 - 8.Cartof
Budget: 60000.0 MDL
Active
Lot nr. 4 - 13.Chifle
Budget: 55840.0 MDL
Active
Lot nr. 10 - 16.Cozonac
Budget: 23920.0 MDL
Active
Lot nr. 12 - 1.Arnaut
Budget: 16488.0 MDL
Active
Lot nr. 17 - 12.Chefir 2,5%
Budget: 26312.0 MDL
Active
Lot nr. 18 - 49.Pîine albă
Budget: 291456.0 MDL
Active
Lot nr. 19 - 53.Portocale
Budget: 57480.0 MDL
Active
Lot nr. 25 - 24.Dovlecei
Budget: 18560.0 MDL
Active
Lot nr. 26 - 66.Usturoi uscat
Budget: 9100.0 MDL
Active
Lot nr. 28 - 14. Covrigei
Budget: 32016.0 MDL
Active
Lot nr. 29 - 55.Sare geamă
Budget: 1225.0 MDL
Active
Lot nr. 31 - 39.Muștar-praf
Budget: 4200.0 MDL
Active
Lot nr. 45 - 34.Mandarine
Budget: 62490.0 MDL
Active
Lot nr. 52 - 21.Crupe de mei
Budget: 16250.0 MDL
Active
Lot nr. 53 - 23.Crupe de porumb
Budget: 18560.0 MDL
Active
Lot nr. 55 - 22.Crupe de orz
Budget: 13860.0 MDL
Active
Lot nr. 57 - 11.Ceapă uscată
Budget: 15750.0 MDL
Active
Lot nr. 58 - 9.Caşcaval 45%
Budget: 574980.0 MDL
Active
Lot nr. 59 - 37.Mere
Budget: 15180.0 MDL
Active
Lot nr. 60 - 41.Oţet 9%
Budget: 1148.0 MDL
Active
Date:
13 Nov 2020, 14:03
Question's name:
loturile 7, 17 si 18
Question:
In conformitate cu Hotărîrea Institutului de Standardizare din Moldova nr. 341 din 27.12.2017 GOST 23670-79 este anulat, incepind cu 28.12.2017, iar GOST 779-55 este anulat incepind cu 01.06.2016 prin Hotărîrea Institutului Naţional de Standardizare nr. 104 din 28.05.2015. In acelasi timp, sunt adoptate Hotarirea Guvernului nr. 720/2007 "Produse din carne", si Hotarirea Guvernului nr. 696/2010 "Cerințe privind producerea, importul şi plasarea pe piață a cărnii - materie primă", unde sunt specificate produsele indicate in loturile 7, 17, 18. Reiesind din cele expuse mai sus, referinta catre ce document se are in vedere la "Specificarea tehnica deplina solicitata", daca GOST-urile indicate sunt anulate si nu au valabilitate pe teritoriul Republicii Moldova?
Answer (16 Nov 2020, 14:52):
Buna ziua, au fost operate modificari și au fost excluse gosturile la loturile 7,17,18.
Date:
17 Nov 2020, 08:51
Question's name:
Propunere
Question:
Buna ziua. Reiesind din urmatoarea informatie:Echipa achizitii.md Vă informează că, din 26 noiembrie 2020, va fi introdusă o taxă pentru utilizarea platformei noastre (servicii de publicitate și informații conform contractului) la depunerea ofertelor comerciale în valoare de 25 lei (inclusiv TVA) pentru fiecare lot pentru toate tipurile de achiziții (Achiziție de valoare mică, Cererea ofertelor de preț, Licitație deschisă)., va solicitam sa grupati produsele in dependenta de categoria acestore (fructe, lactate etc.) Va indemnam sa optimizam prosecul de achizitii.
Answer (17 Nov 2020, 15:13):
Va multumim pentru informare și sugestie. Mentionam ca comasarea loturilor ar duce la cheltuieli suplimentare pentru Autoritatile contractante, astfel, fiind incalcate principiile de utilizare efeicienta a banilor publici, tratamentului egal, impartialitatii și nediscriminarii operatorilor economici!
Date:
17 Nov 2020, 08:53
Question's name:
Propunere
Question:
Din an in an se repeda acelasi lucru: procedura de achizitii pentru 1 an. Cine este capabil astazi sa faca un pronostic. Prin asa proceduri de durata se supun unui risc eminent atat AC, cat si OE. Va rugam sa tineti cont de propunerile OE.
Answer (17 Nov 2020, 15:03):
Conform Hotaririi de Guvern nr. 1419 din 28/12/2016, planificarea achizițiilor publice se efectueaza pentru intreg anul bugetar, cu excepția bunurilor și serviciilor sezoniere!
Date:
17 Nov 2020, 11:42
Question's name:
Garantie
Question:
Se poate de facut Garantie pentru oferta(emisa de o banca comerciala) conform Formularului F3.2?
Answer (17 Nov 2020, 13:37):
Buna ziua se accepta transfer la cont sau garantie bancara conform Formularului F3.2 (IBAN: MD55VI022510300000002MDL, c/b:VICBMD2X416)
Date:
17 Nov 2020, 15:15
Question's name:
CLARIFICARE
Question:
Conform Hotaririi de Guvern nr. 1419 din 28/12/2016, planificarea achizițiilor publice se efectueaza pentru intreg anul bugetar, cu excepția bunurilor și serviciilor sezoniere! Corect:planificare, dar nu publicare procedura. A face o procedura o data in an este mult mai usor decat patru!
Answer (18 Nov 2020, 13:23):
Foarte corect!
17. Crevuști din carne de vită cu șuncă nu mai mic de 5%,compoziția uniform amestecată cu bucăți carne cu fracția nu mai mică de 20/100%
Date:
23 Nov 2020, 16:26
Question's name:
Lotul 17
Question:
Nu este clar cum pot fi crenvusti cu sunca
Answer (24 Nov 2020, 15:48):
Buna ziua,produsul este fabricat în conformitate cu următoarele reglementări tehnice sau standarde 1.Legea „Privind informarea consumatorului cu privirea la produse alimentare” №279 din 15.12.2017; 2. Reglementarea tehnică “Produse din carne” №720 din 28.06.2007; 3Norma sanitar-veterinară privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare, aprobată prin hotărîrea Guvernului Republicii Moldova №221 din 16.03.09” Produsul este fabricat în conformitate cu următoarele reglementări tehnice sau standarde 1.Legea „Privind informarea consumatorului cu privirea la produse alimentare” №279 din 15.12.2017; 2. Reglementarea tehnică “Produse din carne” №720 din 28.06.2007; 3Norma sanitar-veterinară privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare, aprobată prin hotărîrea Guvernului Republicii Moldova №221 din 16.03.09”
Only authorized platform users may ask questions during the clarification period.